Zrekonstruovaný podchod ve Zlíně dnes začal sloužit veřejnosti

podchod_Zl__n.jpg Nový podchod na náměstí Práce ve Zlíně budou ode dneška využívat místní obyvatelé i návštěvníci, kteří zavítají do Zlína. Díky rekonstrukci, která začala na podzim loňského roku, doznal podchod značných změn, a to jak ve vzhledu, tak i funkčnosti. V rámci rekonstrukce byl instalován nový eskalátor, výtah a veřejné osvětlení, opravy se dočkalo i sociální zařízení.   Přestavba podchodu se dotkla nejen vnitřních, ale i přilehlých ploch, v jeho bezprostřední blízkosti byl původní asfalt nahrazen novými betonovými dlaždicemi. Celkové náklady na rekonstrukci podchodu činí 40,5 milionu korun, z nichž až pětaosmdesát procent pokryje dotace z ROP Střední Morava.

Rekonstrukce podchodu je jedním ze tří projektů, které v současné době mění podobu centra Zlína. Přestavba Gahurova prospektu v prostoru před Kongresovým centrem je již hotová, v průběhu léta bude dokončena proměna parku Komenského a přilehlé ulice Školní. 

Zdroj: www.zlin.eu